Onderwijs

Leerorkest

‘Muziek is een verrijking van je leven, daar heeft elk kind recht op!’

De school is schooljaar 2016-2017 gestart met een leerorkest in groep 5. In deze groep krijgen de leerlingen een kennismakingstraject voor muziekinstrumenten. Daarna maken de kinderen een keuze voor een instrument.

Muziek heeft veel te bieden

Muziek heeft kinderen veel te bieden. Het is niet alleen heel leuk om te doen, maar ook bewezen goed te zijn voor de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Muziek maakt kinderen slim, sociaal én gelukkig. Er komt zoveel bij kijken: concentratie, discipline, doorzetten. Naast de gewone muzieklessen willen we dit leerorkest vormgeven.

Leerorkest

In een leerorkest leer je samenwerken en naar elkaar luisteren. Zorg dragen voor je eigen muziekinstrument. Samen optreden zorgt voor onvergetelijke ervaringen. Je competent voelen en trots zijn. Daar groeien kinderen enorm van. Hierin wordt nauw samengewerkt met muziekspecialisten van It Toanhus. Naast het leerorkest zal er enkele keren per jaar een samenspeelorkest geformeerd worden waarin kinderen kunnen participeren en samen muziek maken! Dit samenspeel orkest kan bij speciale gelegenheden optreden. Deze ontwikkeling wordt mede mogelijk gemaakt door de subsidie die de school heeft ontvangen vanuit het fonds voor cultuurparticipatie.

Leerorkest.nl